Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
    Сега проверих има ги напреженията, дори и без контакт има минус (или аз бъркам нещо), а стартера може ли да се сваля от горе или трябва канал
    Пробвай първо с друг акумулатор, че аз имах същите симптоми и точно акумулатора беше виновника.
    Купих нов и всичко заспа.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Сега проверих има ги напреженията, дори и без контакт има минус (или аз бъркам нещо), а стартера може ли да се сваля от горе или трябва канал
      Изглежда не съм се изразил ясно:

1 - На дебелия кабел трябва винаги до има +12V
      2 - На тънкия кабел трябва да има +12V само, когато ключът е в положение "стартер"

Наличието или отсъствието на +12V в дадена точка може да се провери с пробна лампа, като единият извод на лампата се свърже към шаси (-12V) а длугият край - към проверяваната точка.

Тогава ако в проверяваната точка има +12V, лампата свети, а ако няма - не свети.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ок, утре ще проверя
        Alfa 166jtd,1999

Comment

• Хвани един дебел кабел към двигателя и към купето (на небоядисано място) и пробвай дали ще завърти стартера. С кабел за подаване на ток става идеално.
          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:23.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Колеги, коя от двете сонди е правилната :

2.0 T.S. 16V 2,0 114 AR 34103 <M1> 10.98-05.00 4 1200 0 258 006 190 160000 LS 6190
            [936] 06.00-09.00 4 1000 0 258 006 189 160000 LS 6189

И това LS накрая с номера какво е?
            Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Изглежда не съм се изразил ясно:

1 - На дебелия кабел трябва винаги до има +12V
              2 - На тънкия кабел трябва да има +12V само, когато ключът е в положение "стартер"

Наличието или отсъствието на +12V в дадена точка може да се провери с пробна лампа, като единият извод на лампата се свърже към шаси (-12V) а длугият край - към проверяваната точка.

Тогава ако в проверяваната точка има +12V, лампата свети, а ако няма - не свети.
              Колега замерих напреженията, на тънкия кабел не идва ток когато завъртя на " стартер"
              Alfa 166jtd,1999

Comment

Колега замерих напреженията, на тънкия кабел не идва ток когато завъртя на " стартер"
                До релето за стартера има 30 амперов бушон. Провери дали е здрав. А и провери също дали контактите на релето контактуват, като цъка.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колега а кое точно е релето, че не мога да разбера?
                  Alfa 166jtd,1999

Comment

• Релето е J5 а бушонът е B9.

Можеш да пробваш да задействаш стартера, като извадиш релето и сложиш в цокъла му едно мостче между изводи 30 и 87. При това не е нужно колата да е на контакт.
                    Само изключи от скорост преди това.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Оказа се релето, сложих друго и колата веднага запали, благодаря за помощта!
                      Alfa 166jtd,1999

Comment

• Хайде спирайте вече с ремонтите, колеги
                        Гласете вече софрата и оставете по нещо да се прави и за догодина

Весело посрещане на новата година!

Бъдете живи и здрави!

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Хайде спирайте вече с ремонтите, колеги
                          Гласете вече софрата и оставете по нещо да се прави и за догодина

Весело посрещане на новата година!

Бъдете живи и здрави!
                          Явно си голям оптимист, щом мислиш, че с тия автомобили няма да останат ремонти за 2015-та Аз вече съм на принципа "Нов ден - нов дефект". Днес при всяко включване на климатроника ми спира радиото за 4-5 секунди, а накрая почна да пука и прекъсва и без да пускам климатик Как да не я обичаш такава машина и как да не я обикаляш до тъмно
                          Наздраве и Весели празници!
                          ...
                          155 1,6 TS 16V `96
                          166 2,4 JTD `99
                          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                            Явно си голям оптимист, щом мислиш, че с тия автомобили няма да останат ремонти за 2015-та Аз вече съм на принципа "Нов ден - нов дефект". Днес при всяко включване на климатроника ми спира радиото за 4-5 секунди, а накрая почна да пука и прекъсва и без да пускам климатик Как да не я обичаш такава машина и как да не я обикаляш до тъмно
                            Наздраве и Весели празници!
                            Нали знаеш за приказката, дето човекът построил къщата и си отишъл от този свят, защото зазидал сянката си?

Казано на по-прагматичен език, това означава, че това, което има човек да върши, го крепи жив и здрав.

В този ред на мисли, следва да сме благодарни на марката и модела, защото тя активно се грижи за това

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Мирис на течност за чистачки

И при отворена и при затворена клапа за рециркулация в купето мирише доста силно на течност за чистачки при миене на стъклото.
                              И при вас ли е така, колеги?

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• При мен да, усеща се доста явно.
                                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X